eur:
386.82
usd:
355.9
bux:
68854.65
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Nyitókép: Pixabay

Szervezetet alapítottak a tiltakozó benzinkutasok

Megalakult a Független Benzinkutak Szövetsége egyesületi formában, és nyilatkozatot fogadott el az üzemanyagárstopról - közölte a szervezet.

Egri Gábor, az egyesület elnöke elmondta, hogy a szövetséghez folyamatosan csatlakoznak, jelenleg mintegy 300-400 benzinkutat üzemeltető 160 jogiszemélyiség tartozik hozzájuk, a magyarországi benzinkúthálózat mintegy 15 százalékát fedik le az ország egész területén.

A tájékoztatás szerint a szövetség nyilatkozatot fogadott el, amelyben leszögezik, hogy támogatják a kormány családpolitikáját, de nem a családok terhére. Az üzemanyagárstop 10 ezer család megélhetését érinti - írják a nyilatkozatban.

A szövetség nyilatkozatában kéri a hatósági ár törvényes képzését, ami biztosítja a családi vállalkozásaik megélhetését. Javasolják a jövedéki adó áfamentességét, továbbá az üzemanyagok áfájának 5 százalékra csökkentését.

A szövetség közölte azt is, hogy kormányzattal együtt keresik a probléma közös megoldását.

Címlapról ajánljuk
Megszólalt a szlovák rendőrség a Fico-merénylet ügyében

Megszólalt a szlovák rendőrség a Fico-merénylet ügyében

Teljes a hírzárlat, nem árulják el, kezdeményezték-e a merénylő letartóztatását. Arról viszont szó volt, hogy miként szivároghatott ki a felvétel, amelyen a támadó az indítékáról beszél, illetve egy álhírt is cáfoltak.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Túl lehet az életveszélyen Robert Fico – A nap, amikor meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Túl lehet az életveszélyen Robert Fico – A nap, amikor meglőtték a szlovák miniszterelnököt

Szerdán koradélután egy kihelyezett kormányülést követően egy merénylő több lövést adott le a szlovák miniszterelnökre. Robert Ficót azonnal kórházba szállították, sokáig ellentmondásos hírek érkeztek az állapotáról. A pozsonyi kormány tagjai estére rendkívüli sajtótájékoztatót hívtak össze, melyben elismerték, hogy a politikus sebesülése kritikus, életmentő műtétet hajtanak végre rajta egy besztercebányai klinikán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×