eur:
395.01
usd:
367.14
bux:
71552.57
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Már csak két napot kell várniuk az emelt pénz utalására a nyugdíjasoknak

Akik bankszámlára kapják a nyugdíjukat, azok a menetrend szerinti összeg mellett most pénteken kapják meg a visszamenőleges nyugdíjemelésből adódó többletet is.

Még októberben jelent meg a rendelet az idei extra nyugdíjemelésről, így novembertől – januárig visszamenőleg – a nyugdíjak és más ellátások összege 1,2 százalékkal emelkedik. A jogszabály szerint a január-október közötti hónapokra járó emelés összegét a novemberi ellátással együtt kell kifizetni az érintetteknek.

A tervezettnél magasabb infláció miatt járó nyugdíjkiegészítés mellett az idén fizet az állam nyugdíjprémiumot is, mivel a gazdasági növekedés meghaladta a törvényben előírt szintet. Az egyszeri juttatás összege egységesen 80 ezer forint.

Várhatóan november 12-én, vagyis most pénteken kapják meg a bankszámlájukra a pénzt azok, akiknek a Magyar Államkincstár utalni szokta az ellátást. Akik pedig postán kapják, az idei évre szóló kifizetési naptár szerinti időpontban juthatnak hozzá a rendes havi nyugdíjhoz és az extra pénzhez – írja a napi.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×