eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A politika miatt távozik a KBC-től Király Júlia

A volt jegybanki alelnök azt állítja: fenyegető üzenetet kapott miatta a bank a kormánytól.

Lemondott a K&H Bankot tulajdonló, brüsszeli székhelyű KBC Bankban betöltött igazgatósági tagságáról Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke.

A közgazdász több portálnak is elküldte közleményét, amelyben azt közölte: azután ajánlotta fel lemondását, hogy a kormány „fenyegető üzenetet” küldött a K&H bankot tulajdonló KBC vezetésének személyével kapcsolatban, mert megjelent azon a szabadtéri sajtótájékoztatón, ahol Karácsony Gergely bejelentette: visszalép az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter javára.Király Júlia két nappal később Márki-Zay Péter nagygyűlésén fel is szólalt, kiállt mellette.

Most azt írta:

én azonnal megkönnyebbülten felajánlottam lemondásom, amit ők megkönnyebbülten azonnal elfogadtak. Azt gondolom, ez így helyes.

A 64 éves közgazdász több kereskedelmi bank igazgatóságában is ült, és ő vezényelte le a Postabank privatizációját, 2007-2013 között volt az MNB alelnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×