eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Asztalostanulók a SzakMÁzz! Budapest című interaktív pályaválasztási kiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a megnyitó napján, 2018. október 9-én. A fővárosi kormányhivatal által szervezett kétnapos, ingyenesen látogatható kiállításon közel száz kiállító 105 szakma bemutatásával segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Faipari képzőközpont alakul Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A Karcagon és Mezőtúron 275 millió forintból várhatóan jövő őszre elkészülő fejlesztések minőségi fa- és bútoripari elméleti és gyakorlati oktatást tesznek lehetővé a vállalkozások bevonásával.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára közleményben azt írta: a kormány a megerősített szakképzési rendszerben is kifejezetten szorgalmazza az intézmények és a diákok leendő munkaadói, a vállalkozások együttműködéseit. A piaci igényekhez igazodó, naprakész tartalmú oktatást szolgálják a cégek bevonásával megalakuló ágazati képzőközpontok.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében már a következő tanév kezdetére létrejöhet az első hazai fa- és bútoripari képzőközpont.

A projektben egyebek mellett megújítják a duális képzés és a középfokú szakképzés infrastruktúráját, az oktatók továbbképzését is - tette hozzá.

"A kormány országszerte több mint 7,7 milliárd forinttal támogatja 29 ágazati képzőközpont kialakítását. Azon dolgozunk, hogy a szakképzést választó fiatalok megfelelő tudáshoz és gyakorlathoz jutva sikeresen találják meg helyüket a munkaerőpiacon, vagy léphessenek tovább a felsőoktatásba. A teljes rendszert átláthatóbbá és célszerűbbé tettük, a technikumokban vagy szakképző iskolákban tanulók széles körének az idei tanévtől ösztöndíjat, a végzetteknek pályakezdési támogatást biztosítunk. Régi adósságot törlesztettünk az oktatók bérének korábban példátlan mértékű, átlagosan 30 százalékos megemelésével" - emelte ki az államtitkár.

Az ágazati képzőközpont több kis- és középvállalkozás által létrehozott nonprofit gazdálkodó szervezet, amelynek tagja lehet a szakképzési centrum is.

A 8-12 fős csoportokban megvalósuló képzésekhez szükséges eszközöket a szakképzési centrum és a cégek közösen biztosítják. A képzőközpontok így korszerűen felszerelt iskolai tanműhelyekben, megfelelő infrastruktúrával, tapasztalt szakemberekkel készítik fel a diákokat a tisztes keresetet biztosító, eredményes munkavégzésre - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×