eur:
392.1
usd:
362.03
bux:
71996.01
2024. július 8. hétfő Ellák
Felirat egy, az 1960-as évek második felétől gyártott Ikarus 200-as buszcsaládhoz tartozó járművön a Ferihegyi Ikarus találkozón az Aeropark repülőmúzeumban 2020. október 3-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kínai szárnyakat kaphat az Ikarus

A márkanevet is szeretnék magukénak tudni.

A mátyásföldi Ikarus Ipari Park jelenlegi kínai tulajdonosai elektromos buszokat akarnak gyártani a 28 hektáros területen. Csan Hsziao-zsung vezérigazgató ugyanakkor azt is közölte az Index-szel, hogy

szeretnénk megszerezni az Ikarus márkanevet is.

Hogy ennek mekkora esélye van, egyelőre nem tudni.

Az Index bejutott a régóta üresen álló, pusztulóban lévő régi gyárépületekbe is. A jelenlegi állapotokat jellmezve azt írják: törmelékhalmok, romok, lepusztult épületek mindenfelé. „Mintha bombatalálat ért volna egy stratégiai fontosságú üzemet.”

A lap mások mellett arra is kitért, hogy a kerület polgármestere örülne, ha a kínaiak sikerrel járnának, és ismét felvirágozna a buszgyártás. „Azelőtt az Ikarusnak két üzeme is működött a kerületben, több ezer embernek adva munkát. Ha ilyen számokban ma már nem is lehet gondolkodni, mindenképp jó lenne, ha a visszahonosított buszgyártás révén az itt lakók előtt új munkalehetőségek nyílnának” – hangsúlyozta a Kovács Péter.

Címlapról ajánljuk
Bejelentéseket tesz a kormány
Kormányinfó élőben

Bejelentéseket tesz a kormány

Múlt héten két kormányülés is volt, a szerdai után vasárnap is sor került egyre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztat a részletekről. Tartson velünk!
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
A kormány hamarosan bejelentéseket tesz

A kormány hamarosan bejelentéseket tesz

Hétfő reggel fél 10-kor tart kormányszóvivői sajtótájékoztató Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Várhatóan részletesebb tájékoztatást ad Orbán Viktor miniszterelnök pénteki moszkvai, valamint hétfői moszkvai látogatásairól. Illetve további részleteket tudhatunk meg a magyar soros EU-elnökség közel jövőbeli terveiről. Az eseményről élőben tudósítunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 8. 07:30
×
×
×
×