eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a jegybank épületében 2020. április 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Matolcsy György: felértékelődött az egészséges életmód

"Felértékelődnek a technológiai cégek, és megerősödik a hosszútávú fenntarthatósági gondolat és a fenntartható gazdaságra való átmenet" - írja hétfői lapcikkében a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

A Covid-19 járvány sokkhatásainak hosszútávú következményeit szedte csokorba a Magyar Nemzet online oldalán megjelent hétfői írásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Arra következtetésre jut, hogy a járvány egy sor olyan korábbi folyamatot gyorsított fel, amelyek 2000 után indultak és az adott területen 2030-ra volt várható a fordulat.

A szerző szerint – aki egyébként úgy látja, hogy a pandémia negyedik hullámában vagyunk – "már láthatóak azok a hosszútávú következmények, amelyek jelentősen átformálják működésünket".

Matolcsy György egyebek közt rámutat, hogy

minden téren megerősödött a biztonság értéke,

felértékelődött az egészség és az egészséges életmód és elérkezett a nehéz és kemény döntések kora, amikor azok jártak jobban, akik a legnehezebb személyes döntéseket hozták meg – pályamódosítás, életmódváltás, gondolkodási minták cseréje –, és azok vannak ma nehezebb helyzetben, akik erre még nem vállalkoztak.

A válság és a járványkezelés egyik nyertese a digitális átállás, amely egy évtizedet nyert és egy új üzleti szektort teremt: a járvány egy sor új online szolgáltató vállalkozást hozott létre, és Magyarországon is elindult az üzleti szektor átrendeződése - mutat rá a jegybank elnöke.

Írásában arra is felhívja a figyelmet, hogy felértékelődnek a technológiai cégek, és megerősödik a hosszútávú fenntarthatósági gondolat és a fenntartható gazdaságra való átmenet. A fenntarthatóság gondolata a foglalkoztatás, a pénzügyi egyensúlyok, a növekedés, az infláció, a globális/regionális/lokális kereskedelem területein vezető szemponttá válik.

"Gondolkodásban és technológiai fejlettségben 2030-ra ugrottunk előre, már csak döntéseinkkel kell utolérnünk magunkat" – fogalmazott a jegybank elnöke.

Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Amerika tagadja az offenzíváról szóló híresztelést, Izrael hadserege megtorlást tervez - Híreink a közel-keleti konfliktusról vasárnap

Izrael azzal fenyegetőzik, hogy lebombázza Irán energetikai infrastruktúráját. Teherán elkezdte menekíteni az olajszállító tankereit, majd újabb, szintén energetikát érintő válaszcsapással fenyegette meg Izraelt. Jeruzsálem folytatja Libanon déli részének megszállását. Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint az izraeli csapatok péntekig legalább 440 Hezbollah-katonát öltek meg a dél-libanoni szárazföldi műveletek során. Az Egyesült Államok különleges megbízottja határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Washington jóváhagyta volna Izrael esetleges libanoni szárazföldi offenzíváját. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy az ország megtorolja az Irán által indított rakétatámadást, de ennek időpontját és módját még nem határozták meg. Cikkünk folyamatosan frissül a közel-keleti harcok legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 15:11
×
×
×
×