eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.
Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Elérhető Magyarországon a Google Pay

A Google Pay, amely a világ több mint 30 országában nyújt fizetési szolgáltatást a felhasználóknak, szerdától a magyar üzletekben is lehetővé teszi az érintésmentes vásárlást önálló applikáción keresztül is.

A Google gyors és kényelmes fizetést ígér a felhasználóinak, a fizetési adatokat többlépcsős biztonsági rendszerrel védő, Google Pay applikációján keresztül – idézi a közleményt a Portfolio. A tavaly novemberi hivatalos hazai start után, az érintésmentes fizetés tehát külön applikáción keresztül is elérhetővé vált.

A Google Pay integrált módon egyes bankoknál már eddig is elérhető volt, például a K&H Banknál és egyes külföldi szolgáltatóknál, mint a Revolut, a Curve vagy a Monese. A Google Pay ráadásul beszállókártyák és hűségpontok tárolását és kezelését is lehetővé teszi.

A fizetési rendszer úgy működik, hogy az applikáció csak a felhasználó virtuális kártyaszámát osztja meg a tényleges számlaszám helyett. Szintén figyelemre méltó az a biztonsági funkció, amit arra az esetre építettek be, ha a telefont elveszítenék, vagy ellopnák. A „Find My Device” segítségével a tulajdonos felkeresheti a telefonját és zárolhatja, vagy akár törölheti is annak tartalmát – teszi hozzá a lap.

A mobilfizetési funkció Wear OS alapú okosórákra is elérhető lesz majd, de egyelőre még nem tudni mikortól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×