eur:
394.85
usd:
367.32
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nagy István agrárminiszter beszédet mond a XXV. Egri bikavér ünnep megnyitóján 2021. augusztus 26-án.
Nyitókép: Nagy István agrárminiszter beszédet mond a XXV. Egri bikavér ünnep megnyitóján 2021. augusztus 26-án. MTI/Komka Péter

Koronavírus - Újabb állami forrás a borászatoknak

A koronavírus-járvány után szüksége van kormányzati segítségre a hazai szőlészeteknek és borászatoknak, melyek a nehéz időkben is kitartó és kiváló munkával érdemelték ki a támogatást - jelentette ki az agrárminiszter a 25. Egri Bikavér Ünnep csütörtöki megnyitóján.

Nagy István rámutatott: példátlanul nehéz időszakban termett az a szőlő és készült az a bor, melyet most ünnepelnek Egerben. "A szőlészek és borászok azonban ebben a nehéz időszakban sem vonultak home office-ba, hanem tették a dolgukat" - fogalmazott. Köszönet illeti azt a kitartást és munkát, mely nélkül ma a borospoharak üresek lennének - tette hozzá.

A kormány meghallotta az ágazat segélykérését - mondta, emlékeztetve: a kieső forgalom nem csupán a vendéglátást és a turizmust érintette súlyosan, de a borászatoknak is komoly veszteségeket okozott. Kellett tehát minden eddigi támogatás és szükség van továbbiakra is - hangsúlyozta a tárcavezető.

Egyúttal bejelentette: a kabinet 1,5 milliárd forinttal segíti a járvány miatti forgalomkiesés következtében nehéz anyagi helyzetbe került, vendéglátásban és borturizmusban érdekelt borászatokat.

Eger, 2021. augusztus 26.
Résztvevők a XXV. Egri bikavér ünnepen 2021. augusztus 26-án.
MTI/Komka Péter
Résztvevők a XXV. Egri bikavér ünnepen 2021. augusztus 26-án. MTI/Komka Péter

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×