eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Eszméletlenül kilőtt az orosz GDP

Volt honnan.

Az orosz gazdaság teljesítménye jelentősen nőtt az idei második negyedévben az első negyedévi csökkenés után éves összevetésben.

Az orosz statisztikai hivatal által közölt előzetes adatok szerint

a második negyedévben 10,7 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP) éves szinten az első negyedévi 0,7 százalékos csökkenés után.

A koronavírus-járványt megelőző utolsó év, 2019 második negyedévéhez képest az orosz gazdaság 1,7 százalékkal bővült az idei második negyedévben.

A második negyedévi kiugró növekedés oka elsősorban az alacsony tavalyi bázis volt. A tavalyi második negyedévben a gazdaság teljesítménye 7,8 százalékkal zsugorodott éves szinten.

A tavalyi harmadik negyedévben a gazdaság teljesítményének csökkenése 3,5 százalékra lassult, ezért az orosz statisztikai hivatal azzal számol, hogy az idei harmadik negyedévi GDP-növekedés kisebb lehet a második negyedévinél.

Az orosz gazdaság teljesítménye 3 százalékkal zsugorodott tavaly.

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium júliusban 3,8 százalékra emelte idei GDP-növekedési előrejelzését az áprilisban becsült 2,9 százalékról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×