eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Maszkot viselő járókelők a tokiói tőzsde kijelzője előtt 2020. február 3-án. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,09 százalékos veszteségben zárt. Az új koronavírus globális kereskedelemre gyakorolt hatása miatt esnek az ázsiai indexek.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Különös vonzalmat mutatnak a japánok az amerikai állampapírok iránt

De a Kajmán-szigetek "lakosai" sincsenek nagyon lemaradva ebben.

Májusban már a huszonnegyedik egymást követő hónapban volt japán tulajdonban a legtöbb amerikai állampapír.

Az amerikai pénzügyminisztérium honlapján szereplő adatok szerint Japán áprilishoz képest 10,6 milliárd dollárral, 1266,2 milliárd dollárra csökkentette az amerikai állampapír-portfólióját májusban, de így is a legnagyobb befektető maradt.

Az amerikai állampapírok legnagyobb tulajdonosainak listáján Kína következett, amely 17,7 milliárd dollárral, 1078,4 milliárd dollárra mérsékelte amerikai állampapír portfólióját.

Májusban az amerikai állampapírok harmadik legnagyobb tulajdonosa Nagy-Britannia volt 467,7 milliárd dollárral, utána Írország következett 304,9 milliárd dollárral és Luxemburg 287,61 milliárd dollárral.

A tíz legnagyobb tulajdonos között van még Svájc, Brazília, Belgium, Tajvan és a Kajmán-szigetek.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×