eur:
394.63
usd:
364.53
bux:
71150.53
2024. július 9. kedd Lukrécia
Fürdőzők a balatonfenyvesi szabadstrandon 2017. június 5-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nagyot megy a Balaton, az augusztus non plus ultrának ígérkezik

A Balatonon növekedett meg a legnagyobb mértékben tavalyhoz képest a foglalások száma. Július második felére, de augusztusra is telt házzal számolnak mindenhol. Az InfoRádió a Balatoni kör elnökségi tagját kérdezte.

„Nagyon mélyről jövünk fel” – fogalmazott az InfoRádiónak Pach Gábor, hiszen, mint mondta, bár a január–február viszonylag erősnek volt mondható a Balatonnál, azt követően csaknem négy hónapon át semmi nem volt. „A mostani számok jók, de hatalmas a gödör, amit temetünk.”

A szakember egyetértett, miután júniusban 62 százalékkal magasabb volt a vendégéjszakák aránya, mint egy évvel korábban, a turizmus egyértelmű nyertese a balatoni régió, azonban azt is figyelembe kell venni, tette hozzá, hogy elsősorban a hétvégék voltak az „izmosak”, hétköznapokon tudtak volna azért még több vendéget fogadni.

Az augusztus ugyanakkor már „non plus ultra” hónapnak ígérkezik, amely során mindenhol telt házra lehet majd számítani, bár ez már július második felében is esélyes.

A Balatoni Kör elnökségi tagja arra is kitért, hogy nagyon jó iránynak tartja azt a kormányzati intézkedést, miszerint teljesen felszabadították a SZÉP-kártyáknak a használatát, vagyis teljesen szabaddá tették a „zsebeknek az átjárhatóságát”. Ennek köszönhetően a vendégek már mindenre használhatják, szálláshelyre, vendéglátásra, múzeumbelépőkre, akár különféle programokra is – sorolta. Ismeretes, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója minap azt közölte, hogy 2,2 millió SZÉP-kártya van az embereknél, a június végi adatok szerint a kártyákon összesen 198 milliárd forinttal. A júniusi költés 40 milliárd forint volt, tavaly ilyenkor mindössze 22 milliárd forint.

Pach Gábor kicsit túlzónak tartja azt a kijelentést, hogy a SZÉP-kártya tartja életben a belföldi turizmust, de az biztosan kijelenthető, hogy mindenképp egy

óriási lökést ad az egész turisztikának és vendéglátásnak Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 8. 22:07
×
×
×
×