eur:
394.65
usd:
365.94
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Facebook/4iG

Holdinggá alakul a 4iG

Technológiai holdinggá alakul a 4iG Nyrt., a folyamat a társaság menedzsmentjében is változásokkal jár.

A magyar informatikai nagyvállalat hétfőn a részvénykereskedési nap zárását követően a Budapesti Értéktőzsdén közölte, hogy a stratégiai fókuszterületekhez illeszkedő holdingstruktúra alapját három nagy szervezeti egység képezi majd: az informatika, a telekommunikáció és a távközlési infrastruktúra, valamint az űripar.

Emellett, a cégcsoport sikeres átalakulása, valamint a gyors növekedésből adódó feladatok hatékony kezelése érdekében, a 4iG Nyrt. úgy határozott, hogy a terület és a folyamatok irányítását önálló vezetőre bízza. A döntésnek megfelelően vezérigazgató-helyettesként a jövőben Linczényi Aladin igazgatósági tag felel a holdingszervezet kialakításáért és a növekedési stratégia végrehajtásáért.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója a meghatározó szervezeti átalakulás kapcsán közölte: vezető piaci pozíciókat kívánnak kiépíteni az IT és ICT szolgáltatások széles területén, és jelentős növekedést terveznek a hazai és a régiós távközlési piacon is. A cél az, hogy az eredményszemléletű növekedés fenntartása mellett sikeresen integrálják a cégcsoporthoz érkező új vállalatokat és elindítsák azokat az átalakításokat, amelynek eredményeként a 4iG Nyrt. Magyarországon és a régióban is meghatározó technológiai holdingvállalattá fejlődhet.

A társaság szándéka az, hogy az organikus és akvizíciókkal támogatott növekedés üteméhez igazítva fokozatosan – a jelenlegi elképzelések szerint 1-1,5 év alatt – alakítsa át a szervezeti felépítését a befektetési célterületeknek megfelelő holdingstruktúrába – jelezte a tőzsdei szereplő.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×