eur:
385.74
usd:
356.23
bux:
0
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Nyitókép: Unsplash.com

Nőtt az építőipari termelés márciusban

Az első negyedév csökkenést hozott az előző évhez képest.

Márciusban az építőipari termelés 4,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva, az előző hónaphoz mérve pedig 11,5 százalékkal bővült, szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva. Az első negyedévben az építőipar termelése 2,0 százalékkal elmaradt a tavalyi év azonos időszakától - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az épületek építése 6,4 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké az egy évvel korábbi szinten stagnált tavaly márciushoz képest.

A megkötött új szerződések volumene 41,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, az építőipari vállalkozások március végi szerződésállománya 13,2 százalékkal magasabb volt a tavaly március véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 28,6, az egyéb építményeké 4,2 százalékkal nőtt.

Címlapról ajánljuk

Állandó megfigyelés alá került a német AfD

A münsteri bíróság elfogadta a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal indítványát, és szélsőjobboldali "gyanú" miatt engedélyezte az Alternatíva Németországnak párt állandó megfigyelését. Az AfD vezető máris jelezték, fellebbeznek a döntés ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Csaknem duplázta nap- és szélenergiás céljait Európa, de valamiről nagyon megfeledkezett

Csaknem duplázta nap- és szélenergiás céljait Európa, de valamiről nagyon megfeledkezett

Az Európai Unió államai az elmúlt időszakban jelentősen növelték a nap- és szélerőmű-kapacitás bővítésére irányuló céljaikat, de a villamosenergia-hálózat és rugalmasságának fejlesztésére vonatkozó tervek jelenleg messze elmaradnak az ehhez szükségestől több elemzés egybehangzó eredményei szerint. Megfelelő energiarendszer-tervezés nélkül Európa azt kockáztatja, hogy a szekeret fogja a lovak elé, és elbukja energia-, illetve klímapolitikai céljait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 15. 09:06
×
×
×
×