eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Személyi jövedelemadó-bevallást adnak fel a 62-es postán, Budapesten. Éjfélkor lejár az szja-bevallások beadásának határideje. Megerősített szolgálattal készült a várható adóbevallási rohamra a Magyar Posta.
Nyitókép: Soós Lajos

Az 1 százalékok felajánlására buzdít a NAV

Az adójuk 1+1 százalékát felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek, legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közleményben kiemelték: a befizetett adó 1+1 százalékáról május 20-ig lehet rendelkezni akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként a "20EGYSZA" lapon. A legegyszerűbben rendelkezni KAÜ azonosítóval, a NAV webes kitöltő programján keresztül lehet - emlékeztettek. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.

A NAV a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre felajánlás tehető.

A vallási közösségek technikai számára szóló korábbi nyilatkozatot a NAV automatikusan figyelembe veszi mindaddig, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik kedvezményezettet vagy a korábbi nyilatkozatát vissza nem vonja. A civil kedvezményezett és a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást - tették hozzá.

Az adózók a nyilatkozaton jelezhetik, hogy a nevüket és elérhetőségüket a megjelölt civil kedvezményezettel közölheti-e a NAV vagy sem - derül ki a közleményből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×