eur:
394.62
usd:
365.84
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: BÉT

Ők 2020 tőzsdei legjei – mutatjuk a díjaztatottakat

A Budapesti Értéktőzsde idén is megrendezte a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazó eseményét, az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő BÉT Legek 2020 díjátadó gálát. Az online formátumban zajló díjátadó keretében a BÉT többek között olyan, kiemelt presztízzsel bíró elismeréseket adott át, mint az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége, az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója, vagy a befektetői tudatosság terjesztéséért odaítélt díj.

A több mint húsz éves múltra visszatekintő BÉT Legek rendezvény keretében idén is 22 kategóriában díjazta a tavalyi, rendkívüli gazdasági helyzetben is kimagasló teljesítményt nyújtó tőkepiaci szereplőket a Budapesti Értéktőzsde.

A díjak odaítélése a korábbi évekhez hasonlóan a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntése alapján történt, míg az „Az év online hazairészvény-kereskedési platformja” díj győztese ismét a nyilvánosan zajló online szavazás eredményei alapján került kiválasztásra. A díjak a tőkepiaci mérföldkövek, emlékezetes teljesítmények szimbólumaiként funkcionálnak, odaítélésükkel a BÉT célja a további fejlődés ösztönzése.

A rendezvény a járványhelyzetből adódóan a hagyományos gálaesemény helyett idén online formában, ugyanakkor a személyes esemény előnyeit is megőrizve került megrendezésre – olvasható a BÉT sajtóközleményében.

A díjak átadásáról kisfilmek kerültek rögzítésre, amelyek a Budapesti Értéktőzsde online felületein – honlapján, illetve Youtube csatornáján – már elérhetők. Így a rendezvénybe, a korábbi évek gyakorlatával szemben, ezúttal a résztvevőkön túl a tőzsde iránt érdeklődők is betekintést nyerhetnek.

A díjazottak

A javasolt egészségügyi intézkedéseket figyelembe véve két napra bontott díjátadó ceremónia első napján Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde elnöke köszöntötte a díjazottakat.

Az OTP Bank a tavalyi, a társaság számára 3 díjat eredményező BÉT Legek után ezúttal is különösen eredményesnek bizonyult:

„Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója”, valamint a „Kibocsátói transzparencia” díjat is Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vehette át. A nap folyamán emellett többek között átadásra kerültek a Növekedési Kötvényprogramhoz kapcsolódó díjak, amelyeket az ALTEO Nyrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. nyert el.

A második nap Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatójának köszöntőbeszédével vette kezdetét. A minden évben fokozott figyelemmel kísért

„Befektetői tudatosság terjesztéséért” járó díjat idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a BÉT edukációs leányvállalata, a Budapesti Institute of Banking közösen nyerte el,

a díjat György László, az ITM államtitkára és Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója vette át. A nap díjazottjai között szerepelt többek között „Az év alaptőke-emelése” kategóriában élen végzett AutoWallis Nyrt., „Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója Prémium kategóriában” első helyezettje, a Masterplast Nyrt., a „Kibocsátói transzparencia mid-cap díj” idei győztese, a Graphisoft Park Nyrt., vagy „Az év részvénykibocsátója a BÉT Xtend piacon”, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. is.

„Az év hazairészvény-kereskedési platformja” kategória idei nyertese a legtöbb érvényes szavazat alapján a KBC Securities MobilBroker/WebBroker online kereskedési rendszere lett.

BÉT Legek 2020 díjazottak:

  • A hazai tőkepiac fejlesztéséért: Hernádi Zsolt, Mol
  • Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díj: Mol
  • Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója: OTP Bank
  • Kibocsátói transzparencia díj: OTP Bank
  • Az év jelzáloglevél kibocsátója: OTP Jelzálogbank
  • Növekedési Kötvényprogram kibocsátói díj: Alteo
  • Növekedési Kötvényprogram befektetési szolgáltatói díj: Raiffeisen Bank
  • Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége: 1. Erste Befektetési Zrt., 2. Wood & Company, 3. Concorde Értékpapír
  • Az év alaptőke-emelése: AutoWallis
  • Az év részvényalap-kezelője: MKB-Pannónia Alapkezelő
  • Befektetői tudatosság terjesztéséért díj: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Budapesti Institute of Banking
  • Az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója prémium kategóriában: Masterplast
  • Az év legnagyobb forgalmú határidős BUX index-kereskedő cége: Random Capital Broker
  • Az év legnagyobb forgalmú határidős részvénykereskedő cége: Erste Befektetési Zrt.
  • Az év legnagyobb forgalmú határidős devizakereskedő cége: Raiffeisen Bank
  • Az év befektetési szolgáltatója: 1. Concorde Értékpapír, 2. Equilor Befektetési Zrt., 3. OTP Bank
  • Az év hazairészvény-kereskedési platformja: KBC Securities MobilBroker - WebBroker
  • Az év banki kötvénykibocsátója: Magyar Export-Import Bank
  • Kibocsátói transzparencia mid-cap díj: Graphisoft Park
  • A legjobb befektetői kapcsolattartó: Réthy Róbert, Mol
  • Az év részvénykibocsátója a BÉT Xtend piacon: Gloster
  • Az év adatszolgáltatója: RND Solutions
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×