eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
MOL üzemanyagtöltő állomás logója a XVIII. kerületben, a Puskás Ferenc utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ötödször is bekerült a Mol a Dow Jones fenntarthatósági indexébe

Idén ismét elismerően értékelte a Mol tevékenységét a Dow Jones fenntarthatósági index, ez már az ötödik egymást követő év, hogy a vállalat bekerül a felsorolásba.

A Dow Jones ezen indexe (DSJI) a világ tőzsdén jegyzett cégeit rangsorolja a fenntarthatóság szempontjából. Külön is megvizsgálja az upstream integrált olaj- és gázipari vállalatokat, ebben a kategóriában került a Mol az 59 kiértékelt vállalat közül a legjobb 10 százalékba.

Ezen kívül a Dow Jones indexe megerősíti, hogy a Mol továbbra is élen jár a kelet-közép-európai vállalatok között a fenntarthatóság területén.

A szempontok elsősorban nem a cég pénzügyi teljesítményét, hanem a környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási (ESG) gyakorlatot értékelték. Réthy Róbert, a Mol befektetői kapcsolatok vezetője rámutatott: az értékelés folyamata rendkívül bonyolult, csak a kérdőív kitöltésében 40-50 ember vett részt a cégnél, és több hétig dolgoztak ezen. A mögötte lévő teljesítmény is hasonlóan összetett, egyrészt arról szól, hogy mit tesznek közzé, vagyis mennyire transzparens a Mol, másrészt a mutatóik mögött lévő teljesítményről. "Az egész vállalat működését átfogó dolgok ezek: az emberi erőforrások, a munkavállalóinkkal kapcsolatos teljesítmény, a diverzitás - például a nők pozíciója a Molon belül -, az etikai kódex kiterjesztése az egész értékláncra, a biztonsági mutatóink és értelemszerűen a környezetvédelemmel kapcsolatos teljesítményünk. Ezeken folyamatosan dolgozunk, a releváns témákban akciótervek zajlanak" - sorolta a szakember.

Az utóbbi egy-két évben a szén-dioxid-kibocsátás került előtérbe, de a többi területen is dolgoznak azon, hogy növelhessék a mutatóikat, mostanra egy-két ponttal sikerült az összértékelésüket feljebb tornászniuk.

Réthy Róbert rámutatott: a Mol a rangsor egyetlen fejlődő piaci szereplője Európából, ez így volt már tavaly is. A közép-európai régiót tekintve is csak az OMV került be a DJSI-be, ami tovább növeli az elismerés értékét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×