eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Budapest, 2020. április 3.Az elbontásra kerülő déli összekötő vasúti híd 2020. április 3-án. Megkezdődtek a híd felújításának és bővítésének munkálatai. A háttérben a Rákóczi híd.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

425 tonnás szerkezet lebeg a Duna felett – videó

A Déli összekötő vasúti híd építkezéséről látványos videót tett közzé a Duna Aszfalt.

A Rákóczi híd szomszédságában lévő Déli összekötő vasúti híd felújítása és bővítése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) együttműkődésével készül. A meglévő, két egyvágányos szerkezetet elbontják és három új egyvágányos szerkezetet építenek a helyére – írja a magyarepitok.hu.

Az összesen 510 méter hosszú híd Duna feletti acélszerkezetének egyenként is impozáns méretű részeit a csepeli előszerelő területen készítik el. Egy-egy elemnek a hídhoz szállítása és a helyére juttatása több napig tart, és közel száz ember munkáját veszi igénybe. Így hónapokat kitölt az a munka, amivel az összes elem a helyére kerül.

A kivitelező Duna Aszfalt nemrég a Facebookon publikálta a második elemhez kapcsolódó munkákról készült videót:

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×