eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Egy férfi játszik a Rubik-kockával Nyíregyházán 2016. szeptember 20-án. A háromdimenziós logikai játék eredeti neve bűvös kocka, amit 1974-ben talált fel ifjabb Rubik Ernő.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

A Rubik-kocka el van vetve, kanadai kézbe vándorol

Mintegy 50 millió dollárért cserél gazdát, és került a kanadai Spin Master nevű játékgyártóhoz a Rubik-kocka.

A háromdimenziós mechanikus logikai játékot Rubik Ernő találta föl 1974-ben. A feltaláló szabadalmi igényét 1975-ben adta be, de csak 1977. december 31-én kapta meg. Az eredeti nevén a bűvös kocka ezt követően hamarosan saját életre kelt – csak Magyarországon hozzávetőleg egymillió darabot kelt el, ami azt jelenti, hogy minden tizedik ember rendelkezett egy ilyen játékkal.

A Spin Master alelnöke közleményében úgy fogalmaz, „a Rubik-kocka egy ikonikus rejtvény, amely több mint 40 éve áthatja a popkultúrát, elbűvölve a rajongókat” – írja a Huffington Post.

Rubik Ernő, akit magát is meglepte, hogy találmánya iránt ilyen hosszú évtizedeken át fennmaradt a rajongás, a kontraktus nyomán úgy vélekedett, hogy a kanadai cég végre beteljesítheti elképzeléseit, miszerint a játéka révén egy okosabb jövő generációt ápolhat.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×