eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Telenor logója a Telenor Magyarország Zrt. törökbálinti székházában lévő üzletben 2012. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kiderült, mennyiért vette meg a magyar Telenor negyedét az állam

Az Antenna Hungária (AH) éves beszámolójában szerepel az összeg.

A magyar Telenort birtokló cég 25 százalékos részvénypakettjének 2019 őszi, akkor ismeretlen összegű megvásárlásának híre kétéves piaci pletykálkodásnak tett pontot a végére.

Most kiderült az is, hogy 101,16 milliárd forintot fizetett az Antenna Hungárián keresztül a magyar állam a PPF Csoportnak a cseh befektető tulajdonában lévő Telenor Magyarország negyed üzletrészéért. A tranzakciót részben tőkeemelésből, részben hitelből finanszírozta a vállalat - írta meg a G7. A magyar állam tőkesoron 55 milliárd forintot tett be az Antenna Hungáriába, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő pedig közel 46 milliárd forint éven belül lejáró hitellel támogatta meg az ügyletet.

A norvég Telenor 2018 elején vált meg a magyar mellett a bolgár, a szerb és a montenegrói leányvállalatától, a régiós érdekeltséget egyben vette meg összesen 2,8 milliárd euróért a leggazdagabb cseh üzletember Petr Kellner. A 75 százalékos pakettet a tavalyi magyar tranzakció után megtartotta a cseh többségi tulajdonos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×