eur:
394.8
usd:
365.37
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyaralók a Velencei-tó partján, a Fejér megyei Velencénél.
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Mire elég 60 millió forint most az ingatlanpiacon?

Már nem számít nagy értékűnek egy 60 milliós ingatlan, jelentősen emelkedett is az e kategóriába sorolt hirdetések száma – derült ki az OTP Ingatlanpont összeállításából.

„Az 50-60 milliós ingatlanok hirdetési számának növekedése mutatja, hogy az elmúlt két évben továbbra is nőttek az árak. Míg korábban ezeket a lakásokat és házakat a nagy értékű ingatlanok kategóriájába sorolták, mára ez az összeg már kevésbé szembetűnő” – mondta Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. Az idén megszaporodtak az 50-60 millió forint értékű lakóingatlanokról szóló hirdetések, már 627 ilyet tartanak nyilván a másfél évvel korábbi 427-tel szemben.

Az OTP Ingatlanpont elemzése szerint a 60 milliós határt alapul véve Budapesten az V. kerületben átlagosan egy kétszobást lakást lehet ennyiért venni, ezzel szemben a külvárosokban akár közel 100 négyzetméteres lakást is kifutna az összeg, de a legjobb ajánlatot mégis Soroksár kínálja. Itt ugyanis a kerület könnyen megközelíthető részén egy hatszobás, több generációnak is otthont biztosító, új építésű ház megvásárlására is elengedő lehet ez a keret.

Az ország más olcsóbb pontjain szélesebb a választék az adatbázis szerint: némely kisvárosban vagy faluban találni különleges kivitelezésű otthonokat is a vizsgált árlimiten belül. Ilyen például egy finn gerendaház négy szobával, a természeti szépségekkel büszkélkedő Heves megyei Sirokon, amelyhez nagy területű terasz, garázs is kapcsolódik; ideális otthon lehet akár távmunkában dolgozók számára is.

A legdrágább megyeszékhellyé avanzsáló Debrecenben 60 millió forintért jó állapotban lévő, nagy alapterülettel rendelkező otthont találni akár a városközpontban is, akár az Egyetemvárosban ötszobás családi házat – természetesen garázzsal. Kecskeméten ezért az összegért a belvárosban négy és fél szobás, kiváló minőségű, erkéllyel és fedett gépkocsibeállóval rendelkező, 2. emeleti, kétszintes lakást kínálnak. Nógrád megyében pedig akár 222 négyzetméteres, 4+1 szobás, kiváló állapotú, medencés családi házhoz is juthat a vásárló, festői környezetben, Kozárdon.

Az elemzés arra is kitér, hogy a Balatonon már 50 millió forinttól találhatnak megfelelő, használt nyaralót az érdeklődők. Új építésű projektek esetén 700-800 ezer forint/négyzetméter ártól találni lakást. A déli parti Balatonlellén például egy egy plusz két félszobás, a parttól 100 méterre elhelyezkedő, új építésű apartmant 59 milliós vételáron hirdetnek. Ugyanakkor a kevésbé felkapott Balaton-parti településeken, például Vonyarcvashegyen három lakószintes, öt szobával és két félszobával rendelkező családi házat is találni hangulatos borospincével, külön bejáratú apartmannal a 60 milliós limiten belül. A Velencei-tóhoz közeli Kápolnyásnyéken, ami Budapesttől autóval mindössze 40 percre van az összeghatáron belül már kiváló minőségű, kétszintes ikerházat is találni terasszal.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×