eur:
393.07
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Balog Ádám, az MKB Bank közelmúltban kinevezett elnök-vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke az MKB budapesti székházában 2015. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Balog Ádám minimális GDP-visszaesést vár 2020-ra

Az egész évet tekintve a nullához közelítő kisebb gazdasági visszaesést vár az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, aki szerint jól reagáltak a magyar gazdasági szereplők a válság első szakaszára.

A gazdasági szereplők reakciói az eddigi kihívásokra jók voltak, de fenn kell tartani a rugalmasságot, a kreativitást - mondta az InfoRádiónak Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a koronavírus-járvány magyarországi gazdasági hatásairól. Biztosra vette, hogy a második negyedév számai nagyon rosszak lesznek, de reméli, hogy a harmadik negyedévben ez korrigálódik majd, és a gazdaságpolitika által rendelkezésre bocsátott eszközöket az üzleti szektor jól és bátran tudta, tudja használni.

"Remélhetőleg minél inkább a V alakhoz közelíti majd a gazdasági teljesítmény alakulása"

- mondta Balog Ádám. Hozzátette, a bankrendszernek egyértelműen a támogató, az eszközrendszert okosan használó, és az ügyfeleket is erre buzdító szereplőként kell fellépnie.

Beszámolt arról is, hogy az MKB Bank jó állapotban van a válság ellenére is. "Elég nagy tartalékokkal ért minket a válság. Az év végéig hátralévő időszak teljesítménye nagy mértékben attól függ, hogyan állunk hozzá, de minden okunk megvan arra - figyelembe véve a különböző finanszírozási lehetőségek, többek között az MFB programok, a garanciaprogramok, az MNB eszközeinek rendelkezésre állását is -, hogy egymás és a gazdasági szereplők felé is megfelelő mértékű bizalommal forduljunk" - mondta a bankvezér.

Amennyiben a második hullám nem üt nagyot, akkor talán megúszhatjuk egy alacsony mínusszal a visszaesést - tette hozzá Balog Ádám.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×