eur:
392.54
usd:
362.19
bux:
71221.77
2024. július 8. hétfő Ellák
A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület tagjai kipróbálják a sporteszközöket a Balatonban az újonnan átadott siófoki vízitúra-megállóhelynél, a Deák Ferenc sétánynál 2020. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ezek a számok bizonyítják: a Balaton megtelt júliusban

A július hónap majdnem másfél millió vendégéjszakát hozott a magyar tengernek. Koronavírus ide vagy oda.

Majdnem másfélmillió vendégéjszakát töltött a balatoni strandok környékén mintegy 430 ezer vendég júliusban - mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 televízióban.

A vezérigazgató-helyettes elmondta,

a tavalyi adatokkal összehasonlítva a belföldi turizmus hasonló teljesítményt nyújt idén,

ami kiváló eredmény annak tükrében, hogy március elején "padlóra" került a teljes ágazat.

Kitért arra is, az elmúlt három évben mintegy 10 milliárd forintot költött az állam a strandok fejlesztésére, ami jövőre újabb 3 milliárd forinttal egészül ki.

Az országos programban strandonként 5 és 30 millió forint között lehet támogatást igényelni, és majdnem 100 pályázatot tudnak befogadni szeptember 1. és 30. között - hívta fel a figyelmet.

Hozzátette, hogy a támogatást elsősorban a vizesblokkok felújítására lehet felhasználni, de fontos cél a zöldfelületek fejlesztése és az utcabútorok cseréje is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Új különadókat vezet be a kormány

Új különadókat vezet be a kormány

A kormány fellép a háborús propaganda miatt, ezért a sajtótól és a pártoktól is beszámolókat kérnek a következő időszakban. Meghosszabbítják a 2019-2020-ban felvett babaváróhiteleknél a gyermekvállalásra vonatkozó határidőt. Háborúellenes akcióterv részeként külön terheket és illetékeket vetnek ki a bankokra, ezek a már meglévő tranzakciós díjra és a devizaváltási tranzakciókra lesznek érvényesek, valamint a meglévő különadókat nem vezetik ki – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 8. 07:30
×
×
×
×