eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay

Egy ugrással könnyebb lehet a pályaválasztás - új applikáció segíthet

A Junior Next alkalmazás még abban is segít, hogy ha egy adott pályacél eléréséhez a diákmunkán keresztül vezet az út, akkor elmondja, merre lehet elindulni.

Tízből négy fiatal hagyja ott a felsőoktatást, mert nincs tisztában az elvárásokkal és a karrierlehetőségekkel. Ahhoz, hogy a továbbtanulás útvonala könnyebb terep legyen, az anyagi lehetőségeket, viszonyokat is ismerni kell; akár azon is el kell gondolkodni, hogy valaki felsőoktatásba menjen-e vagy szakmát tanuljon, mennyibe kerül a tanulás időszaka alatt az albérlet, lehet-e dolgozni tanulás mellett.

Ezen kérdések könnyebb megvalósítására fejlesztették le a Junior Next applikációt, ennek segítségével tisztábban lehet látni és inspirálódni lehet, hogy milyen érdeklődési terület mit tartogat - ecsetelte az InfoRádióban Török Réka, az Orientify alapítója, az OTP Junior Next App fejlesztési szakértője.

"Az applikációban videók és rövid információs anyagok vannak, lerövidítik azt az utat, amelyet pályaválasztáskor egyébként nagyon nehéz megtenni a fiataloknak és a szüleiknek is. Sok-sok információt kell beszerezni egy átgondolt pályaválasztáshoz" - mondta még.

Az applikáción

karrierterv

is kitölthető, amely alapján az összetartozó információk tömegét egy platformra helyezve a használó egyszerre kap meg nagyon sok ismeretet a személyes esélyeiről, lehetőségeiről.

Az applikáció segít a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztésében is, majd tanácsot ad abban a kérdésben, hogy mir kell készülni a továbbiakban.

Ha a célok eléréséhez munkát kell vállalni, akkor az applikáció még ebben is segíthet tájékozódni, az elérhető diákmunkák felsorolásával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×