eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Visszautalja a Médiatanács a már befizetett médiaszolgáltatási díjakat

Az NMHH a már kiküldött negyedéves számlákat jóváírja, azok a szolgáltatók pedig, amelyek már befizették a második negyedéves médiaszolgáltatási díjat, visszakapják az összeget a médiaszolgáltatási díjfizetés alóli mentesülésről szóló kormányrendelet alapján - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága.

A közleményben azt írták, hogy huszonkét médiaszolgáltató vonta vissza részletfizetési kérelmét, miután a kormányrendelet szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt az érintett szolgáltatók mentesülnek második negyedévi médiaszolgáltatási díjuk alól.

A rendelet 79 rádiós és 304 audiovizuális kereskedelmi médiaszolgáltatás összesen 355 üzemeltetőjének nyújt könnyítést

a koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági és piaci helyzetben - tették hozzá.

A tanács ennek megfelelően megszüntette a huszonkét szolgáltatóval kapcsolatos eljárást.

Tájékoztattak arról is, hogy a médiatanács elfogadta és honlapján közzétette az hatóság 2019 második félévére vonatkozó vizsgálatát arról, hogyan és milyen arányban teszi befogadhatóvá műsorszámait hallássérült nézőinek a hét országos közszolgálati és a két nagy kereskedelmi televízió.

A több mint 4600 vizsgált műsorórában a kínált műsorok mintegy 83 százalékát akadálymentesítették - ez a közszolgálati televíziók esetében 88 százalék, míg a kereskedelmi televízióknál 68,5 százalék volt. A médiatörvényben előírt, kötelezően akadálymentesítendő műsoridőt 99,8 százalékosan teljesítették a szolgáltatók, de javítani kell a beszédfelismerő programokkal készült feliratokat, mert továbbra is előfordultak tartalmi problémák: például a feliratozás teljes hiánya, tartalmi pontatlansága, és gyakoriak voltak a szótévesztések, elírások is - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×