eur:
392.73
usd:
362.99
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Egy budapesti vendéglátó egységben sajtótájékoztatón mutatták be a technológiát. Az OTP Bank a MasterCarddal együttműködésben elsőként alkalmazza Magyarországon a PayPass érintésnélküli bankkártyás rendszert. Az innovatív kártyatechnológiát a MasterCard 2002-ben vezette be, amely gyors és biztonságos alternatívát nyújt a kisösszegű készpénzes vásárlások helyettesítésére.
Nyitókép: Földi Imre

A vírus elleni küzdelem fontos lépésére hívja föl a figyelmet Varga Mihály

A pénzügyminiszter szombat reggel osztott meg egy videót a közösségi médiában.

A koronavírus elleni küzdelem egyik fontos lépése lehet, ha készpénz helyett bankkártyával, mobiltelefonnal, vagy éppen okosórával fizetünk – hívta fel ismételten a figyelmet Varga Mihály a Facebookon.

A tárcavezető emlékeztetett, kutatók szerint a koronavírus napokig életben tud maradnia tárgyakon, így a bankjegyeken is. Ezért az a javasolt, hogy a papírpénz és az érmék helyett

mindenki használja a bankkártyáját, telefonját, okosóráját, illetve lehetőség szerint ne postán, hanem interneten intézze a befizetéseit.

A készpénzmentes tranzakciók ugyanis nemcsak gyorsabbak, hanem higiénikusabb megoldást is nyújtanak.

Magyarországon ma már közel 150 ezer helyen van lehetőség készpénz helyett úgynevezett POS-terminálokon keresztüli fizetésre, és tízből kilenc készülék alkalmas érintéses tranzakcióra is.

Varaga Mihály hozzáteszi, a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos az idős osztály védelme, éppen ezért azt javasolja a fiatalabb családtagoknak, hogy segítsenek a bevásárlásban, a csekkek befizetésében, és használjanak készpénzmentes megoldásokat. Ugyanis ez is egy

fontos lépés a koronavírus elleni védekezésben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×