eur:
393.07
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Üzemanyag-jelölő címkék egy Shell benzinkúton Debrecenben 2018. október 12-én. Európai uniós irányelv írja elő ettől naptól minden tagországban az egységes üzemanyag-jelölő címkék bevezetését, de megmaradnak a benzinkutakon az üzemanyagok megszokott helyi jelölései is. A benzint a kör, a gázolajat a négyzet, az üzemanyag gázokat pedig a rombusz formájú matrica jelöli.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szabadesésben az árak a benzinkutakon

Szerdától ismét két számjegyű árcsökkenés lesz a hazai benzinkutakon.

A koronavírus járvány gazdasági hatásai, illetve a szaúdi-orosz olajár háború folyamatosan egyre mélyebbre löki a kőolaj tőzsdei árát - utoljára 1991-ben, az Öböl-háború idején látott egy napon belüli 10 dolláros áresést hozott az hétvége - írta a holtankoljak.hu.

Ez, és a leálló gazdaságok miatti üzemanyagfogyasztás csökkenés pedig a kutakon is érződik. A múlt heti 20 forintos vágás után szerdától

a benzin ára bruttó 20 forinttal csökken, míg a gázolaj ára bruttó 15 forinttal kerül majd kevesebbe.

Az átlagárak így a hét közepén az alábbiak szerint alakulnak:

95-ös benzin: 328 Ft/liter

Gázolaj: 345 Ft/liter

A tőzsdei elemzők szerint az olaj ára továbbra is csökkenni fog, ahogyan a világ országai folyamatosan jelentik be a koronavírus miatti karanténintézkedéseket és korlátozásokat. A leálló gyárak és üzemek, légiközlekedés, a munkába járást megspóroló távmunka miatt folyamatosan visszaeső napi felhasználási igény, valamint a folytatódó olajár háború miatt akad prognózis, amely már nem tartja kizártnak az egy számjegyű olajárat sem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×