eur:
392.21
usd:
362.2
bux:
72093.26
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Fagyasztott zöldségek a XX. kerületi Pesterzsébeti Interspar hipermarketben 2019. május 8-án. Ezen a napon tartották a Spar Magyarország kiskereskedelmi üzletlánc webshopjának bemutató sajtótájékoztatóját az áruházban. A házhoz szállítási szolgáltatás Budapest teljes területén és 49 környező településen érhető el, a több mint 960 millió forintos fejlesztés az év végéig csaknem száz újabb munkahelyet teremt.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus – Sorra figyelmeztetik az áruházláncok a vásárlóikat

Napról napra komoly rohammal szembesülnek a boltláncok a járványhelyzet miatt. A nagyobb áruházláncok rendkívüli tájékoztatásokban hívják fel a vásárlók figyelmét az esetleges változásokról.

Emlékezetes, a boltláncokat képviselő Országos Kereskedelmi Szövetség az InfoRádiót is arról tájékoztatta a napokban, hogy tartós áruhiányra nem kell számítani, a boltok legfeljebb nem tudják megfelelő gyorsasággal visszatölteni a kiürülő polcokat. A Napi.hu-nak az áruházláncok dolgozói is erről számoltak be.

Ezzel összhangban került kihelyezésre az egyik budapesti Aldiban egy tábla, amelyen a következőt üzeni a vásárlóknak: „Munkatársaink folyamatosan dolgoznak azon, hogy a termékek elérhetőségét háztartási mennyiségben biztosítani tudjuk.

A gazdasági portál megjegyezi, a vastagon szedett rész arra utalhat, ha valaki egy-egy komolyabb tételt vásárol, akkor nem biztos, hogy jut másnak is.

Változás a Tescónál, Auchannál

A Tesco még szombaton közölte, hogy változtat az online rendelések menetrendjén. A boltlánc egyes, ritkábban vásárolt termékeknél szűkítette a kínálatot, a többi áruból pedig minden vásárlónak maximum 12 darabot vagy 12 csomagot szállít.

Az Auchan a megnövekedett élelmiszerrendelések miatt közölte: a helyettesítő termékek aránya is megnövekedhet és előfordulhat, hogy bizonyos terméktípusokból helyettesítő terméket sem tudnak szállítani.

Kérik továbbá, hogy a szokásostól lényegesen nagyobb megrendelések miatt a termékek átadásakor szíveskedjenek a vásárlók a futár kollégák kéréseit maradéktalanul betartani.

Az Auchan Magyarország hivatalos Facebook-oldalán egyébként az olvasható, hogy a vállalat valamennyi „időkapuja betelt”, ezért momentán nem lehetséges a házhoz rendelés véglegesítése újabb vásárlók számára.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben fogadta Orbán Viktort, ahol sajtónyilvánosan váltottak egymással néhány szót.

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Nagy meglepetést okoztak a fizetések Magyarországon - Mégis mi történik?

Nagy meglepetést okoztak a fizetések Magyarországon - Mégis mi történik?

Minden várakozást felülmúlnak az idei magyar béradatok. A vállalatoknál és az állami szerveknél is magas a bérdinamika, ami azt mutatja, hogy az inflációs válság és a munkaerőhiány miatt mindenkinek újra kellett gondolnia a korábbi bérterveket. Az áprilisi béradatok megérkezése után érdemes áttekinteni a folyamatokat, mert mostanára már azok is emeltek, akik rendszeresen tavasszal rendezik a béreket. Miért okozott ilyen nagy meglepetést a bérdinamika? Milyen bérfolyamatok várhatóak? Mely szektorokban a leggyorsabb az emelkedés?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×