eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Zürich, 2011. augusztus 5.Az összes létező svájci frank bankjegy látható a 2010. augusztus 12-én készült képen. Az általános befektetői bizalomvesztés terhe alatt felgyorsult a befektetési eszközök árfolyamvesztése a nemzetközi devizapiacokon; a forint is e folyamat sodrásában gyengül, árfolyama az amúgy is erősödő svájci frankkal szemben új mélypontra esett 254,80 forintos jegyzésen. (MTI/EPA/Gaetan Bally)
Nyitókép: Az összes létező svájci frank bankjegy látható a 2010. augusztus 12-én készült képen. (MTI/EPA/Gaetan Bally)

A svájci jegybank komoly nyereséggel zárta a tavalyi évet

A svájci központi bank 49 milliárd frank pluszban zárta a tavalyi évet.

Nem végleges adatok szerint a jegybank 49 milliárd frank (1 frank=308,82 forint) nyereséget könyvelt el 2019-ben. Az előző évben, 2018-ban a svájci központi banknak 15 milliárd frank vesztesége, még egy évvel korábban, 2017-ben pedig 54,4 milliárd frank rekordnyeresége volt.

A jegybanknak tavaly 40 milliárd frank nyeresége származott külföldi devizákban jegyzett eszközeinek értéknövekedéséből, és mintegy 6,9 millió frank az arany áralakulásából. Az SNB svájci frankban tartott eszközeinek az értéke csaknem 2 milliárd frankkal nőtt.

A svájci törvények nem írják elő, hogy a jegybank nyereséges legyen, legfontosabb feladata az árstabilitás fenntartása. Amennyiben azonban mégis nyereséget ér el, annak egy részét a központi kormánynak és a 26 kantonnak utalja át.

Az SNB tavalyi eredményéről a végleges adatot március 2-án ismertetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×