eur:
393.08
usd:
363.28
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az új automata csomagfeldolgozó rendszerrel dolgozik egy szakember a Magyar Posta Csomaglogisztikai Üzemében 2018. október 8-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megdőlt a napi rekord a postai csomaglogisztikában

Folyamatosan és látványosan nő a belföldi csomagforgalom, az ügyfelek pedig igyekeznek megfogadni posta figyelmeztetését, és december 19-ig feladni a küldeményeket a karácsonyi kézbesítés érdekében.

Teljesülni látszik a Magyar Posta 15 százalékos forgalombővülési várakozása a karácsonyi csomagforgalom növekedésében, a hét elején legalábbis minden korábbi mennyiséget meghaladó belföldi küldemény érkezett a logisztikai üzemekbe - írta a Világgazdaság.

A lapot úgy tájékoztatta a társaság, hogy ezen a héten a postákon feladott csomagok száma emelkedett jelentősen, de továbbra is folyamatosan érkeznek a webáruházas küldemények is.

A Magyar Posta már december elején felhívta az ügyfelek figyelmét arra, hogy ahhoz, hogy karácsonyra biztosan megérkezzenek a csomagok és árutartalmú küldemények, legkésőbb december 19-ig postázni kell azokat. A webáruházak a saját raktárkészletük és logisztikai kapacitásaik ismeretében többnyire szintén közzéteszik, hogy meddig érdemes karácsonyi ajándékot rendelniük az ügyfeleknek.

A posta csomagforgalma tavaly éves szinten elérte a 41 millió darabot.

A cég várakozásai szerint a következő 10 évben akár két és félszeresére is emelkedhet az évente kezelt csomagok száma.

Ugyanakkor a cég bevételeinek kétharmadát még mindig az egyetemes szolgáltatóként biztosított szolgáltatások adják, bár mind a sárgacsekk-befizetés, mind a levélforgalom bevétele évi 3-5 százalékkal csökken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×