eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Franky Zapata francia jet-ski bajnok, mielőtt sugárhajtású légdeszkájával (flyboard) gyakorlórepülést végez a Calais közelében fekvő Saint Inglevert repülőtéren 2019. július 24-én. A 40 éves férfi július 25-én az általa kifejlesztett légdeszkán akar átrepülni a La Manche csatorna felett. A kísérletre pontosan 110 évvel azután kerül sor, hogy Louis Blériot az emberiség történetében először átrepült a csatorna felett. Az út akkor 31 percig tartott. Zapata úgy számol, hogy ha Calais mellől, Sangatte-ből elindul, és félúton megtankol, akkor 140 km/h-s sebességgel 20 perc alatt átér az angliai St Margaret’s Bay-be.
Nyitókép: MTI/AP/Michel Spingler

Tízéves cégvezér is előad a Brain Baron

Jövőre már hatodik alkalommal rendezik meg a Brain Bar fesztivált Budapesten, a kétnapos esemény a jövőt érintő legfontosabb kérdésekre keres válaszokat világhírű vendégek részvételével.

Tudnánk-e internet nélkül élni? Indokolatlan-e a pánik a globális felmelegedés kapcsán? A fiatalok mentik meg a bolygót? A szervezők közleménye szerint többek között ezeket, az emberiség jövőjét formáló fontos kérdéseket vitatják meg a rendezvény résztvevői.

Az esemény vendége lesz többek között a különc francia feltaláló, Franky Zapata, aki légdeszkájával átrepülte a La Manche csatornát, a tízéves Ryan Hickman cégalapító-vezérigazgató, akinek célja a bolygó megmentése, valaminz Tim Maughan jövőkutató, aki elképzelte, milyen lenne a világ internet nélkül.

A 2020-as Brain Barra érkezik Bjorn Lomborg dán közgazdász is, a Szkeptikus környezetvédő című, nagy visszhangot kiváltó könyv szerzője.

Mellettük előad majd még Andrea Jones-Rooy artista, stand-up-os és adattudomány-tanár, David Eberhard hatgyerekes pszichiáter, Lital Shemesh izraeli újságíró, Ziya Tong, a Discovery Channel műsorvezetője, valamint Radha Mistry futurista dizájner.

A Brain Bar fesztiválon 2019-ben több mint 15 ezren vettek részt, az élő közvetítést pedig világszerte több mint 45 ezren követték - olvasható az eseményt beharangozó közleményben.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×