eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Az új automata csomagfeldolgozó rendszerrel dolgozik egy szakember a Magyar Posta Csomaglogisztikai Üzemében 2018. október 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Fontos figyelmeztetést adott ki a posta

Bosszantó tud lenni, ha sérülten érkezik a csomag. Ilyen esetekben a vásárlók gyakran a futárt teszik felelőssé, pedig sokszor mi magunk is tehetnénk arról, hogy a csomagunk sértetlenül érkezzen meg.

A feladástól a kézbesítésig a csomagod több helyen szortírozzák, a szállítása is több gépkocsival történik, ezért különösen fontos, hogy a fellépő mechanikai hatásokkal szemben megfelelő legyen a csomagolása – derül ki a Magyar Posta útmutatójából.

  1. A doboznak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ha több darabot egymásra raknak vagy rakodáskor egyéb fizikai hatások érik (forgatás, csoportosítás), akkor is megőrizze a küldemény épségét, sértetlenségét. A legjobb az úgynevezett merev falú, háromrétegű kartondoboz, különösen, ha a csomag súlya meghaladja az átlagos 2 kilogrammot.
  2. Ha több darabból áll a feladni kívánt termék, akkor javasolt egyenként csomagni.
  3. A csomag tartalmának épségét úgy lehet megőrizni, ha a feladott tárgyak a dobozban nem mozognak és nem érnek egymáshoz. Ehhez térkitöltő anyagot érdemes használni. A tapasztalatok szerint leggyakrabban a helytelen belső csomagolás miatt sérül a küldemény. A térkitöltő anyag lehet légpárnás fólia, habfólia, vagy hungarocell is. Sokan még mindig újságpapírt használnak, ami sok esetben szintén megfelelő, de óvatosan, mert a nagyon törékeny tartalmat a tapasztalatok szerint az újsággalacsinok nem védik meg.
  4. Annyi termék kerüljön a dobozba, amennyi belefér.
  5. A lezáráshoz erős ragasztószalagot kell használni.
  6. Érdemes "törékeny" többletszolgáltatást, ez a legbiztosabb. Emellett jelezni kell egyértelműen a csomagláson, jól látható helyen, olvashatóan, hogy törékeny.
  7. A legfontosabb a címzés, a címzett adatait a legnagyobb felületre olvashatóan kell felírni. Megtévesztő tud lenni a postai feldolgozásban, ha a dobozon egyéb feliratok, régi címzésmaradványok vannak, ezért ezeket érdemes eltávolítani.

A csomagot nyomon lehet követni a posta.hu oldalon a csomagazonosító megadásával.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×