eur:
394.57
usd:
366.86
bux:
71914.08
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3), Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója (j2) Budai J. Gergő (b) és Király István (b2) vezérigazgató-helyettesek, valamint Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár (b3) és Vári Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgató-helyettese (j) az 5G mobilhálózat indításán a távközlési szolgáltató 20 éves fennállását ünneplő gálaestjén a Várkert Bazárban 2019. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Elindította 5G-hálózatát a 20 éves Vodafone

A most bekapcsolt kereskedelmi szolgáltatást nyújtó budapesti 5G hálózat összesen 33 darab állandó, élő 5G bázisállomást foglal magába.

A Vodafone 20 éve folyamatosan megújulásra törekszik Magyarországon, és jelentős szerepet vállal a legkorszerűbb távközlési technológia, az 5G társadalmi hasznosításában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön abból az alkalomból, hogy a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Vodafone Magyarország belföldön elsőként, Budapest belvárosára kiterjedően megkezdte a kereskedelmi 5G-szolgáltatást.

A most bekapcsolt kereskedelmi szolgáltatást nyújtó budapesti 5G hálózat összesen 33 darab állandó, élő 5G bázisállomást foglal magába. A bázisállomások non-standalone szabvány szerint működnek, tehát a már meglévő 4G állomásokra épülnek.

Magyarország első kereskedelmi kültéri 5G hálózata először Budapest belső kerületeiben és a Duna mentén érhető el, az arra alkalmas mobilkészülékek segítségével.

- írta a Portfolio.

A most bekapcsolt kereskedelmi szolgáltatást nyújtó budapesti 5G hálózat összesen 33 darab állandó, élő 5G bázisállomást foglal magába. A bázisállomások non-standalone szabvány szerint működnek, tehát a már meglévő 4G állomásokra épülnek.

A budapesti hálózat a Vodafone saját 3,5GHz-es sávján működik, melyből egyedül a Vodafone vásárolt az NMHH 2016-os aukcióján, így más telekommunikációs szolgáltató jelenleg nem képes ugyanilyen szolgáltatás nyújtására.

Az első magyarországi 5G hálózat elméleti maximális letöltési sebessége meghaladhatja az 1,4 gigabit per szekundumot, a késleltetés pedig 10 milliszekundum alá is csökkenhet.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×