eur:
394.98
usd:
367.25
bux:
71505.94
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Átalakulások jönnek az Airbnb-n

Változtatniuk kell korábbi gyakorlatukon azoknak, akik Airbnb-vel, vagyis online adnak ki szállást – tájékoztatta az InfoRádiót a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője. Kollár Kinga elmondta: erre az Európai Bizottság és a uniós fogyasztóvédelmi hatóság közös fellépése miatt van szükség.

Az Európai Unió bizottsága, együttműködve a nemzeti hatóságokat összefogó Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózattal (CPC) közösen lépett fel az Airbnb-vel szemben. A tárgyalások eredményeképpen pedig olyan változtatásokat értek el, amelyek a fogyasztók számára előnyösek lesznek – emelte ki Kollár Kinga.

A GVH szóvivője példaként említette, hogy szálláskereséskor, az időpont és foglalók számának megadását követően

az eredményeknél a valós, teljes árnak kell szerepelnie a honlapon.

De az Airbnb azt is vállalta, hogy jelzi, mely szállásadók magánszemélyek, és melyek azok, amelyek hivatásosak. "Vagyis jobban tájékozódhatnak előzetesen a fogyasztók, hogy kit is választanak" – fogalmazott.

További változás, hogy az Airbnb-nek meg kell hivatkoznia az Európai Bizottság vitarendezési platformjának oldalát, segítve azt, hogy fogyasztók könnyebben tudják rendezni a céggel fennálló vitáikat.

De bizonyos jogok tekintetében is megerősítette a fogyasztók helyzetét a mostani változtatás: miszerint

az Airbnb egyoldalúan nem változtathatja meg a szerződés feltételeit,

például áremelés nem érinthet korábbi foglalást. Ezen felül tájékoztatási vállalásokat is tett a cég, ismertette a versenyhivatal munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×