eur:
385.56
usd:
354.32
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Nyitókép: Pixabay

A robogó építőipar beindította a bankokat is

Nagy lehetőséget ad az ingatlanfejlesztés a bankoknak, az új lakások, az irodák és a vállalati finanszírozás terén is élesedik a verseny.

2300 milliárd forint összegű szerződéses állománnyal bír jelenleg a hazai építőipari szektor, a nyár ellenére sincs holtszezon, sőt két hét múlva újabb lökést kap a piac. A várakozások szerint idén durván harmadával bővül az ágazat teljesítménye, nem csoda, hogy a bankok élénk érdeklődést mutatnak a projektek finanszírozásában - mondta az InfoRádióban Kővári Mihály, a Sberbank projektfinanszírozási vezetője.

Az újlakás-piacot július eleji újabb kormányzati csomag segítheti, bár most a fejlesztők előszeretettel tartják vissza a lakásokat a későbbi magasabb ár és áfa reményében. Az irodapiacon ötödével bővül a mostani állomány, de néhány európai versenytárstól még így is elmaradunk - mondzta a szakember.

A gazdasági növekedés falja a hitelt. A kapacitásbővítés miatt telephelyre, eszközökre, építkezésre igénylik a hitelt a kkv-k és nagyvállalatok. A logisztikai piac is újabb lökést adott a hitelezésnek.A bankok egymástól is szeretettel szipkáznak el ügyfeleket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×