eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Súlyos összegek miatt küldenek levelet a bankok

A Magyar Nemzeti Bank ajánlása szerint a bankoknak tájékoztató levelet kell küldeniük azon ügyfelek egy részének, akik változó kamatozású hitellel rendelkeznek.

Egyre több a fix kamatozású új lakáshitel, ám még mindig sokan törlesztenek változó kamatozású konstrukciót - meglévő hitelek mintegy 60 százaléka ilyen. Ezen ügyfelek egy részének küldenek tájékoztatót a bankjaik, amik arról szólnak majd, hogy milyen feltételek mellett fixálhatnak az ügyfelek - ez azonban nem lesz kötelező számukra - írta meg a penzcentrum.hu. A jegybank célja az, hogy a meglévő hiteleken belül csökkentse a változó kamatozásúak arányát.

Azok az ügyfelek kapnak levelet, akik legalább 10 éves fennmaradó, változó kamatozású hiteltartozással rendelkeznek és 2015 előtt kötöttek szerződést.

A kampány összesen 894 milliárd forint hitelállományt, és 109 ezer ügyfelet érint.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×