eur:
394.71
usd:
367.81
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pixabay.com

Jelentős változások a magyar mobilpiacon

Az elmúlt három évben négyszeresére nőtt a mobilinternetes adatforgalom a magyar felhasználók körében – derül ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság új rendszerben készített mobilpiaci jelentéséből. A kimutatást ismertetve az NMHH igazgatója elmondta: mára elenyészővé vált a mobilról vezetékes számra indított hanghívások mennyisége.

A jelentésben a 2015 és 2018 év vége közti időszakot dolgozták fel – tájékoztatta az InfoRádiót Beke Nándor. Az NMHH igazgatója kiemelte: bár a SIM-kártyák száma nem változott, a mobilinternet-szolgáltatás adatforgalma azonban több mint négyszeresére emelkedett, továbbá a hívásforgalom lebonyolítása is kezd áttolódni a 3G és 4G hálózatokra.

A szakértő elmondta:

egyre többen választják – a korábbi kártyások közül is – az előfizetéses rendszert.

Ez a tendencia a felmérések kezdete óta folyamatos trend a magyar piacon – tette hozzá. Az indított hívások csaknem 95 százaléka előfizetéses mobilról történik.

Fontos változás még, hogy mobiltelefonról általában mobilt hívnak az emberek, elhanyagolható mennyiségű azon hívásindítások száma, ami vezetékes felé irányul. Az okostelefonnal rendelkező személyek egyre gyakrabban bonyolítanak adatforgalmat mobiljukon, az erre alkalmas SIM-kártyák csupán 10 százaléka tartozik tablethez.

Az igazgató emlékeztetett: 2015-ben szűnt meg a mobilpiaci gyorsjelentés, melyet – a szolgáltatókkal történő tárgyalások után – idén újra útjára indítottak. Éltek azonban tartalmi változásokkal: a félévente megjelenő dokumentum sokkal átfogóbb képet és nagyon kitekintést nyújt a szektorról. „A célja az lesz, hogy átfogó képet kapjanak mind az újságírók, mind az érdeklődők a magyar mobilpiac helyzetéről” – árulta el Beke Nándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Nem mi leszünk az egyetlenek, akik fújják ebben az együttműködésben a passzátszelet, de mint alapító a Fidesz–KDNP biztos, hogy megkerülhetetlen szereplője lesz az együttműködésnek – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke a vasárnap bejelentett kezdeményezésről. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a nemzeti konzervatív pártok együóttmáködési esélyéről, a közös fellépés esélyéről és egy páneurópai párt felépítésének a lehetőségéről is.

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×