eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Csányi Sándor: az év végén 12 országban lesz jelen az OTP

Az idei év végén 12 országban lesz jelen az OTP csoport - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a hitelintézet közgyűlését követő sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Elmondta: még 3 bankot venne az OTP a régióban, aztán megáll az akvizíciókkal a hitelintézeti csoport.

Arra a kérdésére, miért lesz megállás, Csányi Sándor egy idézettel élt, miszerint Churchill annak idején Európa felosztása után azt mondta,

"ebéd után jön az emésztés".

Jelezte: ehhez hasonló most az OTP helyzete, mivel a magyar bank jelentősen bevásárolt az európai bankpiacon, sok munkát igényel a megvett bankok integrálása, most is több mit 300 OTP-s kolléga dolgozik külföldön. Emellett Magyarországon az elmúlt 20 év legnagyobb IT-projektje indult el az OTP-nél, folyik a bank teljes újraszabályozása.

Csányi Sándor jelezte: a felvásárlásoknak azonban még nincs vége, szavai szerint a megállás után még egy nagyot nekirugaszkodik majd az OTP, mivel a következő 3-5 évben jelentős konszolidáció jön még az európai bankpiacon, ebben pedig az OTP is részt kíván venni.

Az azonnali fizetési rendszer július elsejei bevezetéséről az elnök-vezérigazgató azt mondta, több tesztelésre lenne szükség.

Példaként elmondta, hogy az OTP-nél több mint 160 rendszert kell összehangolni a több millió lakossági ügyfél miatt.

Johancsik Tibor, a bank vezérigazgató-helyettese kijelentette: az OTP mindenben meg fog felelni a követelményeknek, de szakemberek szerint a jelenleg tervezettnél több tesztelésre lesz szükség ahhoz, hogy megnyugtatóan lehessen elindítani a rendszert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×