eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: NIF Zrt.

Gyorsabban épül az út a határ magyar oldalán, mint az osztrákon

Az M85-ös gyorsforgalmi út hamarabb elér majd a határig Sopronnál, mint ahogyan elkészül a folytatása az osztrák oldalon.

Sopronnál javában zajlik a 2x2 sávos M85-ös gyorsforgalmi út építése. Az első szakasz, Győrtől Csornáig már tavaly elkészült, jelenleg a Csorna és a határ közti, 44 kilométer hosszú részen dolgoznak, és elvileg 2020-ban végeznek is vele.

Ehhez csatlakozik majd a határnál az A3-as autópálya, de ott még nyoma sincs az építkezésnek. Jelenleg még a lakossági hozzájárulás sincs meg. Ausztriában ennek hiánya le is állíthatja az útépítéseket, ráadásul a zajvédelmet is meg kell még tervezni - írja a nyugat.hu.

Éppen fordított a helyzet Rábafüzesnél, ahol az M8-as ausztriai folytatása lesz kész előbb. A magyar oldalon elvileg már épülnie kellene az M8-as gyorsforgalminak, a határhoz közel már látszik is a munka nyoma, de valószínű, hogy az osztrák oldalon hamarabb készen lesz az M8-as folytatása, az S7-es.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×