eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Kibertámadás miatt teljesen leállt az ország második legnagyobb bankja Máltán

Kibertámadás miatt teljesen leállt szerdán Málta második legnagyobb bankjának működése, ami káoszt keltett az ügyfelek körében és a kereskedelemben.

A Valetta Bank összes tevékenysége a fiókok, bankautomaták működésétől, a számítógépes otthoni ügyintézésen át egészen a villanypostai szolgáltatásig szünetelt, a pénzintézet honlapja is "ledermedt".

Joseph Muscat máltai kormányfő a történteket követően azt mondta a parlamentben, hogy számítógépes tolvajok megpróbáltak 13 millió eurót - bő 4 milliárd forintnyi összeget - ellopni nemzetközi tranzakciók kezdeményezésével Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Csehországban és Hongkongban lévő bankokba utalva.

A pénzintézet közleményben nyugtatta ügyfeleit, biztosítva őket arról, hogy számláikat és betétjeiket egyáltalán nem érintette a bűnözők próbálkozása. A bank közölte, hogy amilyen gyorsan csak lehet, visszaáll normális ügymenete. Tudatta továbbá, hogy szorosan együttműködik a helyi és nemzetközi rendőri hatóságokkal, hogy sikerüljön meglelni a kibertámadás forrását.

Málta történetében most fordult elő először ilyen jellegű kibertámadás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×