eur:
394.59
usd:
365.76
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Január végén létrejön a legnagyobb magyar tulajdonú IT-vállalat

Lezárul a legnagyobb magyar tulajdonú IT-társaság kialakításának jogi folyamata – tette közzé a 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A Fővárosi Törvényszék kedden kiadott végzése szerint a 4iG leányvállalatai január végén olvadnak be a társaságba. Az integrált informatikai nagyvállalat dinamikus fejlődési pályára állhat a közös márkanévvel és az immár ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal.

A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának kedden kiadott végzése szerint 2019. január 31. napjával jegyzik be a cégjegyzékbe az Axis Rendszerház Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a Mensor3D Kft. és a HUMANsoft Elektronikai Kft. beolvadás útján történő egyesülését a 4iG Nyrt.-vel.

„A strukturális átalakításokkal minden korábbinál versenyképesebb magyar informatikai nagyvállalat működésének kereteit hoztuk létre annak érdekében, hogy kiváló IT-szakembereinkre támaszkodva sikeresen szolgálhassuk ki a Magyarországon és a régióban folyamatosan növekvő piaci igényeket” – emelte ki Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A megbízásokért jellemzően a nagy nemzetközi IT-vállalatok helyi társaságaival versenyző 4iG

központosította, összehangolta és egységesítette tevékenységeit,

elősegítve ezzel az erőteljesebb piaci fellépését és az erőforrásainak jobb kihasználását és összességében az eredményesebb működést.

Az Opus-Konzum cégcsoport tulajdonszerzése, majd a tőzsdei társaságok fúziója felgyorsította a korábban önállóan működő négy vállalat szervezeteinek integrálását, a leányvállalatok beolvadása során felszabadult erőforrásokkal új projektekbe kezdhet az egységesen 4iG néven működő társaság. A közgyűlési határozatok szerint lezajló, az előzetesen tervezettnél mindössze egy hónappal hosszabb folyamattal áttekinthetőbb, a tőzsdei követelményeknek és a stratégiai növekedési, valamint az ahhoz kapcsolódó eredményességi várakozásoknak egyaránt megfelelő szervezetet és működési rendet alakít ki a megújult menedzsment.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×