eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

"Beköltözik" a MediaMarkt a Tescóba

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint irányítást szerezhet a MediaMarkt a Tesco kilenc áruházának elektronikai üzletága felett.

A közlemény szerint a GVH megállapította, hogy nem jár káros versenyhatásokkal a MediaMarkt irányításszerzése egyes Tesco áruházak elektronikai üzletága felett.

A tranzakciót követően a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. kilenc helyszínen - Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya - üzemeltethet eladótéren belüli, szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket árusító üzletet a Tesco-Global Áruházak Zrt. értékesítési helyszínein belül.

A GVH közölte, hogy országosan, illetve településeken is vizsgálta az összefonódás lehetséges versenyhatását a műszaki fogyasztási cikkek kiskereskedelmi értékesítésének piacán, megkerestek számos, a magyar piacon jelen lévő versenytársat is.

Az elemzés során arra a következtetésre jutottak, hogy az összefonódás miatt a piaci koncentráció csekély, a versenyt nem veszélyeztető mértékben változik országosan és lokálisan egyaránt.

Döntésében a GVH mérlegelte a tranzakció várható előnyeit is, különös tekintettel a fogyasztókat érintő kedvező hatásokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×