eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Pexels
Nyitókép: Pexels

Ebben elsők a magyarok Ausztriában

Bár egy hónap alatt 34 ezer fővel kevesebb személyt foglalkoztattak Ausztriában év végén, a kint munkát vállaló magyarok körében több ezer fős bővülést regisztráltak.

Az osztrák munkaerőpiac dinamikusan bővült a tavalyi évben, egy év alatt több mint hatezerrel több magyar kapott munkát odakint. December végén 94 458 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában hivatalosan az ottani társadalombiztosítási szövetség (Hauptverband) adatai szerint. Ez 4304 fővel több, mint novemberben, és 6136 fővel több, mint egy évvel korábban. A rekord az augusztusi 97 133 fő volt – írja a Privátbankár. A lap megjegyzi, lehet, hogy januárban új csúcs következik.

A jelentős havi növekedés a megszokott szezonális ingadozást is magában foglalja, nyáron és télen mindig jelentősen megnő az alkalmazottak száma, ennek fő oka a téli és a nyári idegenforgalmi szezon lehet. Egy év alatt is, egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban a statisztikában említett országok között.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×