eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Nyitókép: Pixabay.com

Banális hiba miatt csúszhat a nyugdíjak átutalása

Rossz értéknappal küldte el a nyugdíjasok pénzét a Magyar Államkincstár.

Péntek reggel kellett volna megérkeznie a januári nyugdíjnak a nyugdíjasok számlájára, ám ez elmaradt. A problémáról a Bankközi Klíring Rendszert működtető Giro Zrt. és a számlavezető bankok nagy része is azt írta közleményében, hogy a hiba nem az ő rendszerükben van. A Magyar Államkincstár (MÁK) közleménye szerint "nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében. A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg. A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják."

A Portfolio piaci forrásból úgy értesült:

a MÁK véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg reggel a nyugdíjak.

A MÁK nem erősítette meg, de nem is cáfolta értesülésüket. A gazdasági portál szerint nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a tranzakciók éjszakáról átkerüljenek a nem állami átutalásoknak fenntartott napközbeni rendszerre. A feltételezések szerint az zavart be, hogy a szokásos kifizetési nap, 12-e, ezúttal hétvégére esik, és vélhetően ezzel az éréknappal indíthatták el a tranzakciót.

Az államkincstár közlése szerint a nyugdíjak készpénzben történő házhoz kézbesítése a fenti problémától független, az a megszokott rendben történik. A MÁK január 14-én indítja a kifizetést, így a posta - az eddig is megszokott rend szerint – január 16-án el is kezdi a nyugdíjak kézbesítését.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×