eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Ikarus Járműtechnika Kft. beruházásátadó ünnepségén Székesfehérváron 2018. szeptember 6-án. A Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében több mint 400 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 1,15 milliárd forintból valósult meg az IKARUS Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházása Székesfehérváron.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Varga Mihály is kivizsgálja a nyugdíjmizériát

A pénzügyminiszter feltárja a nyugdíjutalási problémák okait.

"A legutóbbi alkalommal, 2019. január 11-én a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ügyfelek bankszámlákra érkező nyugdíjainak elutalása során technikai hiba lépett fel, amelyet napközben sikerült elhárítani" - válaszolta Varga Mihály pénzügyminiszter Mesterházy Attila szocialista parlamenti képviselő írásbeli kérdésére.

A tárcavezető közölte: az utalások a Giro Zrt. rendszerének igénybevételével történnek, a Giro tájékoztatása szerint pedig az érintettek január 11-i értéknappal a nyugdíjakat megkapták.

Varga Mihály jelezte azt is, hogy az utalások fokozottabb biztonsága érdekében az eljárás során keletkezett technikai problémák okainak feltárására vizsgálatot indít, és ennek eredményéről később fog tájékoztatást adni.

Péntek reggel félredátumozás miatt nem érkeztek meg a nyugdíjak a számlákra, mivel lapinformáció szerint a Magyar Államkincstár véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro éjszakai rendszerébe. Az államkincstár nem sokkal később közölte: a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg, és így a többség péntek estére megkapta a nyugdíjakat.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×