eur:
394.59
usd:
365.76
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Fotómontázs a devizahitelekkel és lakáshitelekkel kapcsolatos hírek illusztrálásához. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Devizahitel: nem várható a korábbiakhoz fogható adósmentő intézkedés

A hazai bankrendszer lezártnak tekinti a hazai devizahitelek ügyét. Azok az ügyfelek azonban, akik eddig valamiért kimaradtak a rendezésből, most jobban járhatnak, ha hitelezőjükkel egyezségre jutnak - írja a Magyar Idők.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a lapnak úgy fogalmazott, azzal számolnak, hogy a korábbi jogi kereteken amúgy is túlnyúló magyar jogalkotás lezártként kezeli az ügyet. Mint mondta, ezt a bankok érdekvédelmi szervezetének álláspontja szerint az is alátámasztja, hogy az Európai Unió bíróságának az ügyben hozott legutóbbi döntése összhangban van a Kúria korábbi állásfoglalásával, új szempont nem merült fel.

Kovács Levente emlékeztetett arra, többször felhívta a kormány és a bankszektor is a figyelmet arra, hogy aki szociálisan rászorul, az lépjen be a közösen kidolgozott adóssegítő konstrukciókba. A főtitkár szerint a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) megalapításában és a konstrukció kialakításában oroszlánrésze volt a bankszövetségnek.

A Magyar Bankszövetség főtitkára szerint azok, akik hittek a kormánynak és együttműködtek a bankjukkal, érdemi és jelentős segítséget kaptak. Kovács Levente hozzátette, még mindig nem késő együttműködni és a hitelezővel közösen megoldást találni a pénzügyi nehézségekre, de az eszközkezelőhöz hasonló bőkezű állami és banki támogatásra a továbbiakban a főtitkár szerint már nem lesz mód.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×