eur:
393.07
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Egyre inkább vándormadár a magyar munkavállaló

Ma már csak alig 60 százalék tekinthető hűségesnek a magyar munkavállalók közül az AON kutatása szerint. A társaság tanácsadásirészleg-vezetője szerint a cégeknek ma már többet kell tenniük és adniuk azért, hogy kitartsanak mellettük az alkalmazottak.

„Folyamatos csökkenő tendencia van elkötelezettségben Magyarországon” – mondta a szervezet cégvezetője. Uzsák Éva Virág hozzátette: a felmérés szerint a munkavállalók csupán több mint fele elkötelezett. A vizsgált vállalatoknál nagyszámú dolgozót sikerült megkérdezni, így országos szinten reprezentatív kutatást végeztek.

A szakértő hangsúlyozta: az elkötelezettségi mutató közvetlen hatása van az üzleti teljesítményre és potenciálra. Szerinte

„nagyon sok kiaknázatlan tartalék van még a vállalatokban, amire tudatos fókuszálással és az elkötelezettség fejlesztésével lehetne hatni”.

A munkaerőpiaci magabiztosság pedig nőtt az elmúlt években: a magyarországi munkavállalók 2/3-a úgy nyilatkozott, hogy könnyen és gyorsan találna munkát. Éppen ezért a szervezeteknek 5-10 évvel ezelőtthöz képest többet kell tenniük azért, hogy elkötelezzék a munkavállalóikat – hívta fel a figyelmet Uzsák Éva Virág. Ha a cégek erre tudatosan figyelnek, kedvezőbb munkahelyi körülmények jöhetnek létre – tette hozzá.

„Erősebb elmozdulást jelenthet abba az irányba, hogy a munkavállaló és a munkaadó között más típusú szerződés köttetik.

Beszélhetünk akár egyébként érzelmi elköteleződésről, érzelmi viszonyulásról, közösséghez való kapcsolódásról, fejlődési lehetőségek biztosításáról” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×