eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

123 milliárd forintot költöttünk sörre tavaly, jönnek a kézművesek

Bár a sörfogyasztás nem nőtt jelentősen 2017-ben Magyarországon, egyre többen választnak magasabb kategóriás vagy kézműves sört főként a nyári időszakban - a Nielsen Piackutató felmérése szerint.

A tavalyi évben hazánkban egyre többen választottak magasabb kategóriás, a köznyelvben kézművesnek hívott söröket, főként nyáron - ismertette egy friss felmérés eredményét az InfoRádióval Hajnal Dóra, a Nielsen ügyfélkapcsolati vezetője.

"A sör kiskereskedelmi forgalma értékben három százalékkal bővült, mennyiségben egyszázalékos csökkenést tapasztaltunk" - mondta el Hajnal Dóra. Mindez a mennyiség nyelvén azt jelenti,

2017-ben 123 milliárd forintot költöttünk folyékony kenyérre, egész pontosan 330 millió literre.

A termékkategórián belül a kézművesnek mondott sörök most még csak a teljes forgalom 6 százalékát teszik csak ki ugyan, de nagyon dinamikus a növekedés, értékben 25, mennyiségben 20 százalékos a többlet az előző évhez képest.

Magyarországon - mint Hajnal Dóra elmondta - továbbra is dominálnak az ízesítetlen sörök, de az ízesítettek piaci részaránya is már 8 százalék, a dinamika pedig szintén növekedést mutat, és a citromos a legkedveltebb íz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×