eur:
396.74
usd:
371.41
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pixabay.com

Aki Kínából rendel karácsonyra, nagyon kell sietnie

6-8 hét is lehet a távol-keleti csomagok átfutása - figyelmeztet az InfoRádión keresztül a Magyar Posta.

A Távol-Keletről rendelt csomagokra akár 6-8 hetet is várni kell, így már most meg kell rendelni az onnan érkező tárgyakat ahhoz, hogy biztosan célbaérjenek karácsonyig - hívta fel a figyelmet a Magyar Posta.

"Nem mindegy, honnan rendelünk, és ezt mikor tesszük meg.

Az Európai Unión belüli átfutás 1-2 hét, ugyanígy az Egyesült Államokból. Gondot az jelenthet, ha valaki Kínából rendel, és csomagját ingyenes szállítással kéri. Ilyen esetben a csomag ugyanis közönséges levélként érkezik Magyarországra, ennek az átfutása pedig 6-8 hét"

- magyarázta Panulin Ildikó.

A küldeményszám októbre második felétől kezd emelkedni, a csúcs a november végéhez köthető időszakban van, és december közepéig minden nap kétszer annyi a küldemény, mint máskor.

"Azt is tudni kell, hogy ha valaki az EU-n kívülről rendel, az az áru vámköteles. Az értékhatár 22 euró, az alatt nincs vám- és áfakötelezettség. 22 és 150 euró között áfát kell fizetni"

- ecsetelte a postai szóvivő.

A társaság szóvivője, Panulin Ildikó az InfoRádióban hangsúlyozta: október második felében már a küldeményszám is emelkedik, idén akár 48 millió árutartalmú küldemény is beérkezhet az év egészében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×