eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: pixabay

Hullámvasúton a nyersolaj ára

Hosszú dráguló szakasz után a hét közepén jelentősen esett a kőolaj árfolyama, és a folytatás is változatosnak ígérkezik.

A keddi nap végére a kőolaj piacán irányadó brent már a 85 dolláros hordónkénti árhoz közelített, ám ezután fordulat következett be, szerdán esni kezdett az ár, csütörtökre pedig kéthetes mélypontot jelentő, hordónkénti 82 dollárra zuhant a nyersanyag jegyzési ára.

A Portfolio elemzése szerint az általánosan borus befektetői hangolaton túl az esést az is okozhatta, hogy Amerikában a várt 7,5 millió helyett majdnem tízmillió hordóval nőtt az Egyesült Államok nyersolajtartaléka, ami a kínálati bőség miatt nyomhatja le az árakat.

British Petrol vezérigazgatója szerint extrém ingadozásra kell felkészülni az olaj árfolyamában,

egy hete az Erste Bank olaj-és gázopari elemzője is az olajár ingadozását valószínűsítette. Pletser Tamás szerint a megnövekedett kínálat miatt az ár csökken majd, és 2019-ben a 2018-ashoz hasonló, 75-80 dollár körüli brent lesz az átlag. Mindeközben az elemző szerint elképzelhető, hogy az év végéhez közelítve az árak akár a hordónkénti 90 dollárt is elérik.

A kőlajjal együtt mozgó üzemanyagárak legutóbb szerdán változtak Magyarországon, amikor a legnagyobb hazai forgalmazó, a Mol bruttó 8 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×