eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Diákmunkások dolgoznak a kötészet csomagoló részlegében. Hat vidéki nyomda alkotta konzorcium, élén a debreceni Alföldi Nyomdával, pályázaton elnyert három évre szóló megbízás alapján gyártja a jövő évi tankönyv mennyiséget. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

A diákok fele dolgozik

Csaknem 200 ezer 15 és 24 év közötti diák vállal munkát a tanulás mellett ebben az évben.

A 15 és 24 év közötti fiatalok fele, körülbelül 180 ezren dolgoznak idén a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége szerint.

Az összesítés alapján a tagszervezetek diákjai az idei első nyolc hónapban

25 milliárd forint, a tavalyi azonos időszakban 15 milliárd forint bevételt termeltek.

A szövetségnél évek óta egyre többen dolgoznak, a munkalehetőségek iránt a nyári hónapokban idén is megugrott az érdeklődés - tették hozzá.

Az eredmények alapján az érdekképviselet úgy látja, hogy a diákszövetkezetek sikeresen kapcsolják össze a fiatalok igényeit a munkáltatók ajánlataival. A diákmunka értékét és jelentőségét a munkaerőpiac szereplői is elismerik a közlemény szerint.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×